Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no
Printer-ikon Utskriftsvennlig versjon

1.5 Tannklinikkar

Den offentlege tannhelsetenesta skal fremme tannhelsa i befolkninga og sørge for nødvendig førebygging og behandling. Vi jobbar for ei god tannhelse og ei god folkehelse ved å dele kunnskap, ferdigheiter og haldningar.

Dette gjer vi i samarbeid med dei kommunale tenestene.

Den offentlege tannhelsetenesta gir tilbod om tannhelsetenester til:

  • Barn og unge frå 0-18 år
  • Psykisk utviklingshemma over 18 år
  • Eldre, uføre og kronisk sjuke med opphald i institusjon
  • Personar som mottar heimesjukepleie
  • Ungdom som fyller 19 og 20 år i behandlingsåret betaler 25%
  • Andre prioriterte grupper

Klinikkane gir også tilbod til vaksne betalande pasientar.

Den offentlege tannhelsetenesta i Møre og Romsdal har 33 tannklinikkar. 

Tannhelsetenesta er organisert i fire kompetanseregionar med ein overtannlege som er fagleg og administrativ ansvarleg leiar i kvar region.

Tannklinikkane våre

 

Arkiv og arkivansvar

Arkivansvaret for tannklinikkane er delegert til tannhelsedirektøren. Tannhelsedirektøren har personalansvaret for overtannlegene som igjen har ansvaret for personalet på klinikkane. Opus Dental brukes som elektronisk pasientsystem på tannklinikkane. Tannhelsedirektøren har ansvaret for å dokumentere klager o.l som gjelder pasienter på tannklinikkene i sak-/arkivsystemet ephorte.

Dokumentsenteret har mottatt tannjournaler fra dei offentlege tannklinikkane i Møre og Romsdal. Journalene er ordnet alfabetisk og pakket om til godkjente arkivmapper. Tannjournalene inneholder opplysninger om alle tannpleier/tannlegekonsultasjoner og røntgenbilder. Journalene er et juridisk viktig dokument for å dokumentere behandling og genetisk manglende tanndannelse. Innen rettsmedisin kan tannlegejournalen være det eneste hjelpemiddel som kan identifisere en død person. De fleste papirjournaler er avlevert til IKA Møre og Romsdal og noe er fortsatt under arbeid.

Tannjournalene som ikke er avlevert finnes i det fysiske arkivet i kjelleren på fylkeshuset.

Forespørsel om kopi av tannjournal skal gå via tannhelsedirektøren (skriftlig). Denne videresendes deretter til dokumentsenteret som sjekker om journalen er her eller videresendt til IKA Møre og Romsdal. Kopi av journal sendes til tannhelsedirektøren som igjen videreformidler videre til rette mottaker.

Lov om tannhelsetjenesten (tannhelsetjenesteloven)

Laster...